Свијет

Сергеј Лавров: Окончати анти-руску кампању у западним медијима

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров и амерички државни секретар Џон Кери истакли су у данашњем телефонском разговору потребу продубљивања руско-америчке координације примирја у Сирији, саопштено је из руског Министарства спољних послова.

Лавров је скренуо пажњу Керију на потребу да се оконча анти-руска кампања у западним медијима, оцијенивши да то не доприноси интеракцији у стварима која се тичу обостраног интереса.

Кери и Лавров су размијенили мишљења и о примјени споразума из Минска у вези са Украјином, као и ситуацији у Либану и Јемену.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров (Фото: rs.sputniknews.com)

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров (Фото: rs.sputniknews.com)

Током сусрета је било ријечи о начинима рјешавања сукоба у Сирији на основу резолуција 2254 и 2268 Савјета безбједности УН.

„Наглашена је потреба да се прошири приступ хуманитарне помоћи становништву блокираних региона“, наводи се у саопштењу, пренио је ТАСС.

Лавров и Кери изразили су наду да ће предстојећи преговори у Женеви између сиријске Владе и опозиционих група под покровитељством УН бити у складу са захтјевима да се осигура укљученост свих страна и да се узму у обзир интереси свих етничких и вјерских група у земљи.

Извор: Срна

Коментариши чланак

Коментара