Вијести, Свијет

Шеф Пентагона у Немачкој држи тајно саветовање о „стратегији према Русији”

ОБАМА ЋЕ СА ЛИДЕРИМА ЕУ У БАВАРСКОЈ РАЗГОВАРАТИ О ШИРЕЊУ АНТИРУСКИХ САНКЦИЈА

  • Саветовању ће присуствовати највиши амерички војни руководиоци и дипломате. Поред њих: још и други представници америчког генералитета, амбасадори САД у европским земљама и неке друге дипломате и војни руководиоци

         МИНИСТАР одбране САД Ештон Картер заказао је за 5. јуни на територији Немачке саветовање затвореног типа о „стратегији према Русији”.

         Позвавши се на функционера из Картерове пратње, ово је објавила америчка агенција Associated Press. Притом је указала да ће саветовању присуствовати највиши амерички војни руководиоци и дипломате. Поред њих: још и други представници америчког генералитета, амбасадори САД у европским земљама и неке друге дипломате и војни руководиоци.

         Учесници саветовања имају задатак да оцене: ефикасност економских санкција уведених против Русије и „других предузетих мера за њено обуздавање”.

         Посебно питање, али повезано најдиректније са осталим, биће – пружање додатне војне помоћи САД неким европским (углавном источноевропским) земљама.

         Извор америчке агенције наглашава да није предвиђено доношење никаквих одлука о „хитним потезима и дејствима”.

         Све што се буде рекло и договорило, Картер ће искористити за своје даље деловање и у консултацијама са Белом кућом. Биће то, такође, нека врста платформе за скоро заседање министара одбране земаља НАТО.

Шеф Пентагона у Немачкој држи тајно саветовање о „стратегији према Русији”

Шеф Пентагона у Немачкој држи тајно саветовање о „стратегији према Русији”

Претходно је председник САД, Барак Обама, саопштио да ће се са лидерима земаља ЕУ – за време самита Г7 у Баварској – договарати о ширењу санкција против Русије.

Један од његових саветника је поводом овога указао: „Председник ће разговарати о притиску који САД и Европа треба да изврше на Москву. У тим разговорима ће покренути и питање кршења Минских споразума”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *