Вијести, Свијет

Седам од десет Американаца верује да Обама води САД погрешним правцем

СПОЉНУ ПОЛИТИКУ ПРЕДСЕДНИКА САД ОДОБРАВА ЈЕДВА 36 ОДСТО СУНАРОДНИКА

  • Шест од десет Американаца није задовољно стањем националне економије, а аналитичар компаније специјализоване за испитивања јавног мњења Hart Research – Фред Јенг – оценио је: „Изгледа да је америчко друштво већ одустало од оног жалосног става осети наш бол и прешло на позицију ти си узрок нашег бола

       

ДРЖАВНИЧКО деловање Барака Обаме одобрава само 40 одсто Американаца – показала је најновија заједничка анкета телевизије NBC News и листа The Wall Street Journal.

        Ово је Обамин нови антирекорд, а 57 одсто анкетираних изјавило су да су толико незадовољно да су и за протесте. Многи од њих траже и импичмент Обаме, затварање границе са Мексиком и прекид бомбардовања у Украјини и сектору Газe.

        Спољну политику председника САД одобрава једва 36 одсто сународника. NBC је посебно указала да Обама помало губи и подршку демократа и Афроамериканаца.

        Чак 70 одсто анкетираних сматра да се њихова земља – под Обаминим вођством – креће у погрешном правцу.

        Десет одсто више (80%) уверено је да је амерички политички систем ушао у фазу деградације, а једва 14 одсто подржава деловање Конгреса САД.

        Шест од десет Американаца није задовољно стањем националне економије. Ово је највећи ниво незадовољаства након 2008. године.

Барак Обама

Барак Обама

Аналитичар компаније специјализоване за испитивања јавног мњења Hart Research – Фред Јенг – оценио је:

„Изгледа да је америчко друштво већ одустало од оног жалосног става осети наш бол и прешло на позицију ти си узрок нашег бола“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *