Вијести, Свијет

Само из Николајевске бригаде досад дезертирала 54 војника

НИЈЕ „ПАТКА” ВОЈНЕ ПРОПАГАНДЕ НИ НОВОРОСИЈЕ НИ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ

         НАСТАВЉА се дезертирање из „славне” украјинске армије.

         Само из 79-те Николајевске посебне аеромобилне бригаде досад су дезертирала 54 војника.

         Ова бројка није „патка” војне пропаганде ни Новоросије ни Руске Федерације.

         Податак је признала сама команда Николајевске бригаде, а објавила га је украјинска агенција УНИАН.

         Команда бригаде притом је, наравно, запретила да ће дезертери бити кривично гоњени.

 

Само из Николајевске бригаде досад дезертирала 54 војника

Само из Николајевске бригаде досад дезертирала 54 војника

***

КИЈЕВ – Кијеву треба око 20 хиљада људи за замену дезертера или „дискредитованих“ припадника полиције. То је на свом Фејсбуку написао именовани од стране Врховне раде шеф МУП Украјине Арсен Аваков.

Раније је „Сајбер Беркут“ изјавио да је упао у електронску пошту пуковника украјинске армије, где се говорило о масовном дезертерству војника.- Како да, према нашим проценама, нађемо скоро 20.000 људи, који би заменили дезертере и полицајце који су се дискредитовали? Како реаговати на стршне резултате провера на полиграфу сарадника који су обукли униформу полиције после три месеца паузе на Донбасу? Шта урадити како талас критике и неповерења донбаске полиције не би однео достојне људе који су се понашали поштено, служили Украјини у тешкој ситуацији? – запитао се Аваков.

Подсетимо да је раније „Сајбер Беркут“ изјавио да је упао у електроску пошту пуковника украјинске армије, где се говорило о масовном дезертерству војника. „Морал „бранилаца“ Украјине је толико низак да цели водови и чете бацају оружје и беже са борбеног положаја своје јединице упркос претњи насиљем“, стоји у саопштењу хакера.

***

Погледајте шта је Стрелков сад наредио

Mинистар одбране Доњецке народне републике Игор Стрелков данас је издао наређење о поступању за украјинским борцима који се добровољно предају снагама Норусије.

– Сврха наређења је да се спасу животи држављана Украјине који су натерани од стране Кијевске власти да учествују у војним операцијама – стоји у документу који је потписао Стрелков.

– Расте број припадника војске који не желе да се овај грађански рат против њиховог становништва настави и који одбијају да изврше криминална наређења њихових команданата. Свим Украјинцима који положе оружје мора бити пружено склониште и медицинска помоћ, и никаква сила се не сме примењивати према њима – наређује Стрелков.

Он нуди Украјинцима који положе оружје три опције:

– Војном персоналу који није починио ни једно веће кривично дело на територији Новорусије биће дозвољено да се врате породицама у Украјину, да приступе снагама ДНР или да оду у Русију као привремено интерниране особе – заповеда Стрелков.

Извор: Факти.рс, Глас Русије,Правда

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *