Свијет

Русија у сиријску операцију укључила четири суперманеварска ловца Су-35С генерације „4++“

ДЕЈСТВОВАЋЕ – КАО И ОСТАЛИ РУСКИ АВИОНИ – ИЗ АВО-БАЗЕ „ХМЕЈМИМ“ КОД ЛАТАКИЈЕ

  • Су-35С је ловац једносед, опремљен је радаром са фазираном антенском решетком, као и моторима за управљивим вектором потиска. Усавршена и ојачана конструкција обезбеђује му животни век од 30 година

РУСИЈА планира да први пут испита у борбеним условима у Сирији најновије ловце Су-35С, објавио је синоћ московски дневни лист „Комерсант“.

„По речима извора „Комерсанта“ у органима оперативне војне управе, руководство Генералштаба донело је одлуку да први пут испита у борбеним условима у Сирији најновије ловце Су-35С. Према незваничним информацијама, у питању су четири авиона која је у октобру-новембру прошле Ваздушно-космичким снагама Русије предала фабрика за производњу авиона из Комсомољску на Амуру“ – пише лист.

Ти авиони су првобитно ушли у састав 23. ловачког авио-пука 303. гардијске мешане авио-дивизије 11. армије Ратног ваздухопловства и ПВО Источног војног округа (аеродром Дземги), а затим су били пребачени у Астрахан (аеродром Приволшки). Међутим, пре неколико дана Су-35C су полетели из Астрахана и преко Каспијског мора, ваздушног простора Ирана и Ирака стигли у Сиријску Латакију. По речима официра руског Генералштаба, сада мешана авио-група Ваздушно-космичких снага Русије у авио-бази Хмејмим броји више од 70 авиона и хеликоптера.

Су-35С је ловац једносед генерације „4++“, опремљен је радаром са фазираном антенском решетком, као и моторима за управљивим вектором потиска. Усавршена и ојачана конструкција обезбеђује му животни век од 30 година.

Крајем децембра прошле године медији су писали да су први задаци Су-35С били – противваздушна одбрана. Ради се о авионима авио-пука дислоцираног у Хабаровском крају.

Русија у сиријску операцију укључила четири суперманеварска ловца Су-35С генерације „4++“

А данас је портпарол Министарства одбране РФ – генерал Игор Конашенков – саопштио да су ловци Су-35С са повећаним маневарским могућностима „прошле недеље почели да обављају борбене задатке у Сирији“.

Према његовим речима, деловаће – као и остали „сиријски авиони“ Ваздушно-космичких снага РФ – са аеродрома „Хмејмим“ који се налази поред Латакије.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара