Свијет

Русиjа ће одговорити на претњу своjим авионима у Сириjи

Руски системи ваздушне одбране у Сирији одговориће на било коју евентуалну опасност у којој се нађу руски авиони и борбене мисије, саопштило је Министарство одбране у Москви и од Турске затражило да поштује билатерална правила о безбедности летова, договорена између Русије и САД, јавила је данас Раша тудеј.

МОСКВА – Руски системи ваздушне одбране у Сирији одговориће на било коју евентуалну опасност у којој се нађу руски авиони и борбене мисије, саопштило је Министарство одбране у Москви и од Турске затражило да поштује билатерална правила о безбедности летова, договорена између Русије и САД, јавила је данас Раша тудеј.

Руски системи ваздушне одбране „омогућавају рано откривање претњи упућених ка руским авионима који учествују у ваздушним мисијама изнад Сирије и употребу адекватних мера ради осигуравања безбедности у случају потребе“, изјавио је данас новинарима заменик министра одбране Анатолиј Антонов.

Русија је у новембру распоредила своју јединицу најновијих система противваздушне одбране С-400 у авиобазу Хмеимим у Сирији, након обарања руских бомбардера Су-45М у пограничном подручју између Сирије и Турске.

Русиjа ће одговорити на претњу своjим авионима у Сириjи

Русиjа ће одговорити на претњу своjим авионима у Сириjи

С-400 су дизајнирани да обезбеде ваздушну одбрану уз помоћ ракета средњег и дугог домета које могу да погоде циљеве у ваздуху, укључујући тактичке и стратешке авионе, као и балистичке и крстареће ракете са дометом до 400 километара.

фото Танјуг/видео, архива

Извор: Танјуг

Коментариши чланак

Коментара