Вијести, Свијет

Расте број жртава у Бангледешу

029798

Број жртава рушења зграде у Бангладешу порастао је на 190 и вјероватно ће биланс погинулих расти јер има много заробљених под рушевинама осмоспратнице у предграђу Даке, док је више од 1.000 повријеђено, саопштила је јутрос полиција.

Болнице у Савару и околини препуне су пацијената са озбиљним повредама главе и грудног коша, неки без руку и ногу, рекли су доктори хитне помоћи Универзитетске болнице Енам, наводећи да је у болници збринуто више од 1.000 људи.

Замјеник командира пријестоничке полиције А.Б.М. Масуд Хосаин изјавио је да су већина жртава несреће жене које су радиле у погонима пет текстилних фабрика и да ће их бити још, пошто су спасиоци наставили потрагу за преживјелима током ноћи и јутра и „колико год то буде било потребно“.

Ватрогасци и војницу успјели су да извуку 2.000 људи испод рушевина, али још увијек има много заробљених који чекају да буду спашени.

Ради се пажљиво с малим ручним машинама на уклањању срушених таваница и спасиоци су престали да уклањају рушеве са багерима у страху да би преживјеле могли да нехотично повриједе.

Од осмоспратнице „Рана плаза“ у предграђу Савар, на 30 километара од центра Даке, остало је само приземље пошто се срушила јуче око девет сати, а за коју је један министар рекао је незаконито изграђена.

Коментариши чланак

Коментара