Вијести, Свијет

Путин: Значајан разговор са Обамом

Руски предсједник Владимир Путин изјавио је у Француској да су његови састанци са западним лидерима били позитивни, а разговор са америчким предсједником Бараком Обамом оцијенио је као „значајан“.

„Мислим да је размјена мишљења била веома позитивна“, рекао је Путин новинарима поводом разговора које је водио на маргинама свечаног обиљежавања 70 година савезничког искрцавања у Нормандији у Другом свјетском рату, пренијеле су агенције.

О сусрету са украјинским предсједником Петром Порошенком Путин је рекао да поздравља његове намјере да заустави насиље у Украјини, рекавши да Кијев мора да престане са казненом операцијом на југоистоку земље и да за то не постоји aлтернатива за рјешење кризе на миран начин.

Путин је навео да је то једини начин да се створе услови за почетак реалног процеса преговора са присталицама федерализације земље, док је према америчким изворима Обама позвао Москву да одмах почне да сарађује са Кијевом на смањењу тензија.

Обама је изразио уверење да „смиривање ситуације зависи од признавања Москве новог украјинског предсједника, као и од престанка руске подршке сепаратистима на истоку Украјине“.

Владимир Путин и Барак Обама

Владимир Путин и Барак Обама

Раније јуче Путин и Обама имали су одвојене сусрете са њемачком канцеларком Ангелом Меркел, британским премијером Дејвидом Камероном и француским предсједником Франсоа Оландом.

Путин је на једно од новинарских питања одговорио да није примијетио противуријечности између себе и западних лидера са којима је разговарао.

Извор: РТРС

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *