Вијести, Свијет

ПУТИН: Украјинска армија је легија NATO пакта за обуздавање Русије

РУСКИ ВОЂА ОЦЕНИО ДА ЈЕ КИЈЕВ ПРИМИРЈЕ КОРИСТИО САМО ЗА ПРЕГРУПИСАВАЊЕ СНАГА

  • Често говоримо: украјинска армија, украјинска армија. А заправо, ко тамо ратује? Тамо су заиста делимично званичне јединице оружаних снага Украјине, али у значајној мери то су такозвани добровољачки националистички батаљони. Суштински, то већ није армија, већ легија странаца, у конкретном случају – натовска легија странца, која се, наравно, не руководи националним интересима Украјине

        ПРЕДСЕДНИК РФ Владимир Путин изјавио је да званични Кијев одбија да иде путем мирног решавања конфликта у Донбасу и да је користио примирје за прегруписавање снага.

         „Нажалост, званичне кијевске власти одбијају да иду путем мирног решавања, не желе да ствари реше политичким средствима. Прво су користили полицијске органе, затим службу безбедности, затим армију“ – казао је Путин током разговора са студентима Национално минерално-сировинског универзитета „Горни“ у Санкт Петербургу.

        Шеф руске државе је истакао да је званични Кијев прекинуо борбена дејства након што му је пружен отпор.

         „И, нажалост, искористили су примирје за прегруписавање, и опет су почели. Погинуле су већ хиљаде људи. То је, наравно, права трагедија“ – рекао је руски председник.

        У Украјини се, по његовим речима, одвијају „трагични догађаји, суштински – грађански рат“.

         „У Украјини, по мом мишљењу, многи то већ одлично разумеју“ – казао је Путин.

        Председник РФ је назвао украјинску армију „легијом NATO пакта“, а за саму алијансу је рекао да се не руководи националним интересима Украјине, већ да намерава да постигне геополитичке циљеве обуздавања Русије“.

         „Ми често говоримо: украјинска армија, украјинска армија. А заправо, ко тамо ратује? Тамо су заиста делимично званичне јединице оружаних снага Украјине, али у значајној мери то су такозвани „добровољачки националистички батаљони“ – рекао је он.

         „Суштински, то већ није армија, већ легија странаца, у конкретном случају – натовска легија странца, која се, наравно, не руководи националним интересима Украјине“ – истакао је је руски председник.

Владимир Путин

Владимир Путин

И поново упозорио: „То су потпуно другачији циљеви, и они су везани за постизање геополитичких циљева обуздавања Русије, што апсолутно није у складу с националним интересима украјинског народа“ – сматра он.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *