Вијести, Свијет

Путин: Русија стопирала испоруку ракета С-300 Сирији

Интервью В.Путина " Первому каналу" и агентству "Ассошиэйтед Пресс"

Русија је привремено стопирала испоруку ракета С-300 Сирији, изјавио је председник Владимир Путин у интервјуу који је дао за Први канал и Associated Press уочи самита Групе двадесет.

„Постоји уговор са Сиријиом за испоруку С-300. Одређене компоненте смо већ предали, али испорука није завршена, привремено смо је стопирали“, – потврдио је руски председник.

„Ако видимо да се предузимају неки кораци који крше међународно право, размислићемо како ћемо да поступимо убудуће са испорукама таквог оружја у неке регионе света“.

Путин: Москва ће одобрити војну интервенцију у Сирији тек после детаљне истраге и необоривих доказа коришћења хемијског оружја.

Председник Русије је изјавио да не одбацује могућност да Москва одобри страну војну интервенцију у Сирији, али само уколико буде доказана кривица званичног Дамаска за коришћење хемијског оружја, и уз одговарајући одлуку СБ УН.

Владимир Путин је нагласио да засад нема тачних информација о томе шта се у Сирији догодило, и да је зато неопходно да се све истражи. „Детаљна истрага и необориви докази о томе ко је користио хемијско оружје и које тачно оружје моћи ће да нас убеде да је потребна војна интервенција. Затим ћемо бити спремни да најодлучније делујемо“, – изјавио је Путин.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *