Вијести, Свијет

Путин: Продајемо оружје само легално

Barack Obama, Vladimir Putin

Москва – Владимир Путин каже да је Русија одговоран учесник на међународном тржишту војних производа и да доставља оружје искључиво легитимним властима.

Путин је, на састанку комисије за одбрамбено-техничку сарадњу, истакао да су многи сукоби широм света могли да се избегну да су сви произвођачи оружја следили пример Русије, јавио је Итар-Тас.

„Руски закон дозвољава достављање оружја другим земљама строго у оквиру њихових легалних режима. Русија склапа такве уговоре само са легитимним властима и само за одбрану и суверенитет тих земаља“, рекао је руски председник на састанку комисије за одбрамбено-техничку сарадњу.

Руски председник је, истовремено, нагласио да Русија увек детаљно анализира тренутну ситуацију у сваком региону, јавио је Итар-Тас. „Наше основно становиште је да достављање оружја илегалним формацијама подрива основе безбедности у свакој земљи, у сваком региону света и у свету уопште“, истакао је Путин.

Од почетка рата у Сирији у марту 2011. године, Русија је више пута наглашавала да доставља оружје сиријском режиму у складу са раније потписаним уговорима, критикујући Запад јер шаље оружје сиријским побуњеницима међу којима, како тврди, има терористичких група.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *