Вијести, Свијет

Путин ће се у Минску срести и са Порошенком

У ГЛАВНИ ГРАД БЕЛОРУСИЈЕ ДОПУТОВАЋЕ И ЕШТОНОВА И ЕТИНГЕР И ДЕ ГУХТ

         ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин и лидери земаља-чланица Царинске уније (Белорусија и Казахстан) одржаће 26. августа в Минску заједнички састанак с председником Украјине Петром Порошенком, саопштила је прес-служба Кремља.

         Како је агенцији ИТАР-ТАСС рекао портпарол руског председника Дмитриј Песков, током састанка ће бити размотрена катастрофална хуманитарна ситуација на истоку Украјине.

         „Дефинитивно се не може занемарити катастрофална ситуација у источним деловима Украјине, конкретно – у Доњецку и Луганску” – нагласио је он.

         „Може се претпоставити да ће се разматрати хуманитарна ситуација у Украјини” – додао је Путинов портпарол.

         По његовим речима, план је да се током предстојећег састанка „размотре односи између земаља-чланица Царинске уније и Украјине у светлу потписивања споразума о прикључењу Украјине Европској унији”.

         Песков је истакао да министарства иностраних послова разматрају могућност да Путин има више билатералних састанака с колегама, али није желео да саопшти ко би могао да буде саговорник председника РФ.

Владимир Путин, Нурсултан Назарбајев и Александар Лукашенко

Владимир Путин, Нурсултан Назарбајев и Александар Лукашенко

Састанку ће присуствовати и представници Европске комисије.

Како је саопштено из прес-службе Европске комисије, на састанак у Минску допутоваће висока представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Кетрин Ештон, као и европски комесари за трговину и енергетику Карел де Гухт и Гинтер Етингер.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *