Вијести, Свијет

ПОРОШЕНКО КАМЕРОНУ: Уништили смо део руске оклопне колоне

ПРОВОКАЦИЈА СА ОБАРАЊЕМ МАЛЕЗИЈСКОГ БОИНГА 777 ОЧИТО НИЈЕ БИЛА ДОВОЉНА…

  • Портпарол украјинског Савета за националну безбедност Андреј Лисјенко вероватно би био конкретнији да је морао да саопшти да је армија кијевске хунте успела да обори НЛО

       

УКРАЈИНСКИ председник Петар Порошенко изјавио је да је део руске војне технике, која је наводно прошле ноћи прешла границу Украјине, била уништена.

        Ово је објавио Порошенков званични сајт. Уз наглашавање да је председник Украјине у телефонском разговору рекао британском премијеру Дејвиду Камерону:

        „Тачна је информација да су 23 руска оклопна и друга возила прешла државну границу јер је значајан део те технике ноћу уништила наша артиљерија”.

Петар Порошенко

Петар Порошенко

        Да би било јасније у шта „гађа” шеф режима кијевске хунте, вреди навести да је портпарол украјинског Савета за националну безбедност, Андреј Лисјенко, изјавио да је „руска оклопна колона” прешла границу Украјине на територији која није под контролом њених граничара. Притом је додао да се та колона, упркос томе, налазила под сталном присмотром украјинске обавештајне службе.

        Као и свака конструкција, и Лисјенкова је лишена фактографије. Јер, о наводном уништавању дела „руске колоне” он је рекао: „Изведена су потребна оперативна дејства и део те колоне више не постоји”.

        Руска Федерална служба безбедности још јутрос је демантовала „вести” из Кијева и тврдње неких западних медија да је „руска колона” прешла границу Украјине.  

        Очито, провокација са обарањем малезијског Боинга 777 није била довољна…

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *