Вијести, Свијет

Поново нереди у Бразилу

1870653148522b471d9fe5a577377736_640x427

Рио де Женеиро – Бразилска полиција употребила је сузавац да би растерала групу од стотинак демонстраната, који су прекинули војну параду у Рио де Жанеиру.

Војна парада је организована у оквиру прославе Дана независности.

Како је пренела агенција АФП, пет особа је повређено и пребачено у болницу, а најмање 10 демонстраната је приведено.

Ово је једна од више планираних демонстрација широм земље. Демонстранти, међу којима су неки носили маске на лицима, дошли су у центар Рио де Жанеира где се одржавала парада и почели да узвикују слогане и сукобљавају се с полицијом.

Безбедносне снаге су бациле сузавац, због чега су побегли многи људи који су посматрали параду, посебно они с децом. Полиција је јурила неке од демонстраната и испалила гумене метке, а најмање једна експозитура банке је вандализована, објављено је на сајту Г1.

Како је раније објављено, антивладини протести се очекују у више од 100 градова, а организатори су више синдиката, студентски покрети и анархисти, пренео је АП.

Демонстранти захтевају окончање корупције која је распрострањена у бразилској политици и реформу социјалних давања, јер су порези које грађани плаћају веома високи.

Протести у Бразилу су букнули у јуну, након што се полиција брутално обрачунала са групом демонстраната која је протестовала против поскупљења карата за метро и аутобусе у Сао Паулу.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *