Вијести, Свијет

ПАУЕР: Русија активно пребацује војну силу и технику у Украјину

ПАНКИН: НИ КИЈЕВ НИ ЗАПАД НЕМАЈУ ЧИМЕ ДА ОБЈАСНЕ ПОРАЗЕ УКРАЈИНЕ ОСИМ ТОБОЖЊОМ РУСКОМ ИНВАЗИЈОМ

         СТАЛНИ представник САД у Уједињеним нацијама – Саманта Пауер – изјвила је да Русија активно пребацује војну силу и технику у Украјину.

         На седници Савета безбедности УН она је оптужила Русију да крши договоре из Минска и нагласила:

         „Уместо да повуче своју војску са територије Украјине и да прекине да подржава сепаратисте, Русија у ту земљу шаље све више својих војника и све више војне технике пребацује преко границе”.

         Чак је придодала: „Према нашим информацијама, руски систем ПВО „радио” је поред једног од конвоја сепаратиста у Донбасу. Русија досад није сепаратистима испоручивала такву технику, а то значи да је руска војска штитила тај конвој сепаратиста”.

         Са оваквим оптужбама прво је иступио Кијев. Заменик сталног представника Русије у Уједињеним нацијама, Александар Панкин, оценио је на ванредном заседању СБ УН да Украјина оптуживањем Русије покушава да некако оправда сопствене војне неуспехе.

Стални представник САД у Уједињеним нацијама – Саманта Пауер

Стални представник САД у Уједињеним нацијама – Саманта Пауер

„Изгледа да је у Украјини толику страх од снага устаника у Донбасу да опет почињу да се ваде на тобожње убацивање преко границе „руског оружја” и улазак „руске армије”. Из истих разлога и и западне престонице и НАТО галаме о руској армији и оружју, а нико никакве податке и доказе није у стању да понуди”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *