Вијести, Свијет

Пакистан: Још један снажан потрес

7777869845245799cd560d105491267_368x245

Исламабад – Снажан земљотрес, јачине 6,8 степени Рихтера, погодио је југозапад Пакистана, који се још опоравља од недавног потреса у ком је више од 500 људи погинуло.

Нови земљотрес регистрован је на око 95 километара североисточно од области Аваран, 14 километара испод земље, саопштио је амерички геолошки завод.

Директор Националног сеизмолошког центра Пакистана Захид Рафи изјавио је да је ово био нови земљотрес и да нема везе са земљотресом који је у уторак погодио Пакистан, пренела је агенција АФП.

Према последњим информацијама, које је јуче саопштио секретар Балуџистана Бабар Јакуб током обиласка уништеног региона Аваран, погинуло је 515 људи. Званичници наводе да побуњеници и даље ометају достављање помоћи угроженима.

Ова сиромашна област на југу Балуџистана једно је од упоришта сепаратистичких побуњеника, који су више пута пуцали на хеликоптере који превозе војне званичнике задужене за реаговање у случају катастрофа.

У Балуџистану, највећој, али најмање развијеној провинцији Пакистана, сепаратистичка побуна траје од 2004. године.

У земљотресу у Аварану разорен је велики број кућа и повредјено више од 500 људи, а након потреса створено је и ново острво у близини јужне обале Пакистана.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *