Вијести, Свијет

Операција на Синају, има мртвих

2073123421522b59f8e783b272795680_368x256

Каиро – Најмање 31 особа је убијена или рањена, када је египатска војска покренула опсежну операцију против екстремиста у северној области Синајској полуострва.

На десетине оклопних возила, потпомогнутих борбеним хеликоптерима, учествовало је у операцији у области на само неколико километара од појаса Газе, пренела је агенција Ројтерс.

Како је наведено, још 15 људи је ухапшено. Раније у току дана је објављено да је Египат упутио додатне војне снаге, укључујући тенкове и оклопна возила, у северну област Синајског полуострва, где се налазе упоришта побуњеника, тврди један војни званичник.

Неименовани извор је рекао да ће војска „очистити“ области око градова Рафа и Шеик Зувејид на граници са Појасом Газе и два оближња села, ал-Куреа и ал-Дахри, у којима исламистички екстремисти делују, јавио је АП.

Један очевидац је казао да је колона тенкова, камиона са пешадијом, ракетних лансера и других војних возила једна од највећих јединица распоређених у тој области у последњих неколико година. Полуострво Синај постало је поприште сукоба са екстремистима који су појачали нападе од свргавања председника Мохамеда Морсија са власти 3. јула.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *