Вијести, Свијет

Нови шокантни снимак напада на аутобус у Волгограду

bus

MOСKВA – Руска истражна комисиjа обjавила jе данас нови видео-снимак смртоносног напада на аутобус у Волгограду, забележен камером на ветробрану возила коjе се, у тренутку експлозиjе, налазило иза аутобуса.

На снимку се види како се аутобус креће путем и тренутак експлозиjе коjа пробиjа његову десну страну, пише Раша тудеj.

Након тога види се како аутобус стаjе, а пар секунди затим, како људи искачу кроз прозоре и врата док се над возилом извиjаjу облаци дима.

Снимак приказуjе како су остаци возила разбацани по путу, како се аутомобили иза погођеног аутобуса заустављаjу, а из њих излазе шокирани возачи.

Истражитељи анализираjу видео-снимак како би утврдили више детаља о експлозиjи у коjоj jе у понедељак убиjено шесторо, а повређено 37 људи.

Полициjа jе утврдила да jе напад извела бомбаш самоубица Наjда Aсиjалова (30), из jужне руске републике Дагестан, а сада трага за троjе њених саучесника – Дмитриjем Соколовим (21), њеним супругом кога jе преобратила у ислам, након чега су се заjедно придружили побуњеничкоj групи у Mахачкали, и jош двоjицом екстремиста – Русланом Kазанбиjевим и Kурбаном Oмаровим, обоjицом старим 25 година.

На лицу места, истражитељи су пронашли пасош Aсиjалове и карту од Дагестана до Mоскве где jе, како се веруjе, првобитно требало да оде.

Засад ниjе познато зашто jе Aсиjалова активирала бомбу, напуњену металним и другим предметима, баш на том месту, будући да се претпоставља да jе напад требало да изведе у престоници пошто се састане са троjицом саучесника.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *