Вијести, Свијет

Нови напади на Славјанск и Краматорск, у Андрејевки убијено 10, а рањено 40 цивила

КИЈЕВСКИ ПУЧИСТИ НАГОМИЛАЛИ ТРУПЕ, ТЕНКОВЕ И АРТИЉЕРИЈУ И ОКО ЛУГАНСКА – ЈУРИШ СЕ ОЧЕКУЈЕ НОЋАС

ОХРАБРЕН отвореном подршком Вашингтона и Брисела, пучистички Кијев наставио је и данас да оружаном силом гуши федералистички покрет на југоистоку Украјине.

Његова Национална гарда и бојовници неонацистичког десног сектора, који наступају као ударна песница власти, поново нападају Славјанск и Краматорск.

Нови напад на Славјанск почео је код приградског насеља Дружковка, а „Кијевљани“ су истовремено наставили да гомилају снаге и технику око града.

Почетак новог јуриша на Краматорск потврдио је и један од главних пучиста – вд министра одбране Арсен Аваков.

Очекује се и први напад – вероватно ноћас – и на Луганск. Начелник полиције Луганске области – Анатолиј Науменко којег је на ту функцију поставио Аваков – већ је наложио свим својим потчињеним да евакуишу породице из града. Наводно им је предочио: да ће уследити напад уз коришћење тенкова и артиљерије.

Федералисти, међутим, немају намеру да се предају. Комесар њиховог „Источног фронта“, Николај Солнцев, објавио је да су почели мобилизацију и да им у помоћ стижу две велике групе добровољаца са Крима.

Чекајући напад „Кијевљана“

Иначе, „народни градоначелник“ Славјанска, Вјачеслав Пономарјов, саопштио је да су бојовници Десног сектора у селу Андрејевка убили десет, а ранили око 40 ненаоружаних мештана који су покушали да „живим ланцем“ зауставе њихова оклопна возила која су ишла на Славјанск.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *