Вијести, Свијет

Николај Патрушев: Увлачење Украјине у НАТО је реванш снага које су биле на страни Хитлера

СЕКРЕТАР СБР: „СВИ ТРЕБА ДА ИМАЈУ НА УМУ ДА РАТОВИ НЕ ПОЧИЊУ ОДЈЕДНОМ”

  • Николај Патрушев најавио корекције стратегије националне безбедности Русије до 2020. године: „То је условљено пре свега појавом нових војних опасности и претњи. Њихове манифестације виде се у догађајима „арапског пролећа” у Сирији и Ираку, а и Украјини и ситуацији око ње. Расте агресивност САД и НАТО према Русији. Повећава се њихов офанзивни потенцијал непосредно поред наших граница”

          ИДЕЈА уласка Украјине у НАТО личи на симболички реванш снага које су ратовале на страни нацистичке Немачке – оценио је секретар Савета безбедности Русије Николај Патрушев.

          У ауторском тексту за „Краснују Звезду”, главни лист Оружаних снага Русије, Патрушев је још поручио Западу:

          „Оно што се данас догађа показује колико је кратко памћење политичких елита неких држава које су некада биле у саставу Совјетског Савеза. Јер, данас се најотвореније и цинично обнавља фашизам у Балтичким државама и у Украјини. За народне хероје се проглашавају злочинци који су у минулом великом рату упрљали руке крвљу чак и својих сународника”.

          Осврнувши се на актуелне покушаје прекрајања историје Другог светског рата, секретар СБРФ је подвукао:

          „Циљ таквих лажи је у намери да се подрију снаге и морални ауторитет савремене Русије, да се она лиши статуса државе – победнице са свим међународно-правним последицама које би то имало”.

          Патрушев је истовремено упозорио Запад: „Сви треба да имамо на уму да ратови не почињу одједном. Зло постепено прикупља снагу – ако се пред њим повлаче и труде се да га не примећују. Савременим претњама можемо се само заједно супротставити. Проблеми глобалне безбедности се могу решавати једино на бази добросуседства, да би у целом свету тријумфовали идеали правичности и добра, а живот будућих генерација био слободан и срећан”.

          Патрушев је у истом ауторском тексту најавио корекције стратегије националне безбедности Русије до 2020. године, као и у доктрини информативне безбедности РФ.

          „То је условљено пре свега појавом нових војних опасности и претњи. Њихове манифестације виде се у догађајима „арапског пролећа” у Сирији и Ираку, а и Украјини и ситуацији око ње. Реакцију је изискивала и тенденција премештања војних претња у информативни простор. За борбу водећих држава света за сопствене интересе типична постају индиректна дејства, коришћење протестног потенцијала становништва, радикалних и екстремистичких организација и приватних војних компанија”.

          Патрушев је подвукао: „Расте агресивност САД и НАТО према Русији. Повећава се њихов офанзивни потенцијал непосредно поред наших граница. САД и НАТО активно раде на стварању свог глобалног система противракетне одбране”.

Секретар Савета безбедности Русије  - Николај Патрушев

Секретар Савета безбедности Русије – Николај Патрушев

Према речима секретара СБРФ, Сједињене Државе и њихови савезници уносе неравнотежу у систем међународних односа, а Русија „наставља да игра стабилизирајућу улогу” јер иступа против отвореног диктата силе и мешања у унутрашње ствари других држава без пардона.

„Сједињене Државе – закључио је Патрушев – пред нашим очима крше основне принципе Повеље Уједињених нација, такве као што су независност и суверена равноправност држава, не мешање у њихове унутрашње ствари. У овом контексту је довољно присетити се бомбардовања Србије, окупације Ирака и уништења државности Либије”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *