Вијести, Свијет

Нико никада није успео да заплаши, заузда и изолује Русију, а неће ни сада

У РУСИЈИ ТОКОМ 2014. РАЗОТКРИВЕНО ПРЕКО 230 СТАЛНИХ САРАДНИКА И АГЕНАТА СТРАНИХ СПЕЦИЈАЛНИХ СЛУЖБИ

  • На свечаности у Великом кремаљском дворцу, руски вођа подвукао: Таквих покушаја било је више током векова, а у 20. веку – не једном. И, ништа од свега тога није било, а неће бити ни сада. Да, ми морамо при том бити спремни да прођемо кроз одређене тешкоће и да увек дајемо адекватне одговоре на све могуће претње свом суверенитету, стабилности и јединству нашег друштва
  • Пред Спољном обавештајном службом је велики круг задатака и у сфери прогнозирања и анализе потенцијалних ризика и претњи, а такође у процењивању карактера кључних међународних догађа и њиховог даљег развоја – нагласио је председник РФ

        РУСКИ вођа Владимир Путин изјавио је да стране специјалне службе постају све активније у Русији.

         „Потребна нам је пуна концентрација и мобилизованост свих контраобавештајних одељења. Активност страних специјалних служби  наставља да расте. Само контраобавештајна служба је током ове године већ разоткрила преко 230 сталних сарадника и агената иностраних специјалних служби“ – рекао је Путин на свечаности у Великом кремаљском дворцу посвећеној Дану сарадника органа безбедности РФ.

        Том приликом је указао на потребу да се заптити државне границе посвети „највећа могућа пажња“.

         „Пред Спољном обавештајном службом је велики круг задатака и у сфери прогнозирања и анализе потенцијалних ризика и претњи, а такође у процењивању карактера кључних међународних догађа и њиховог даљег развоја“ – нагласио је председник РФ.

        У наставку наступа на истој свечаности, затражио је да се повећа ефикасност борбе са тероризмом и екстремизмом:

         „Током 2014 је, захваљујући вашем одлучном деловању, спречено 60 преступа терористичке усмерености, укључујући осам терористичких аката. Прекинуто је деловање 46 терористичких и екстремистичких група. Али, треба појачати превентивни антитерористички рад и супротстављање екстремизму, национализму и ксенофобији“.

        Путин је подсетио да се све чешће чују отворене изјаве да ће Русија скупо платити за своју независну позицију, за подршку сународницима, за Крим и Севастопољ, а понекад – како је истакао – „и за то напросто што постојимо“.

        Одмах у наставку излагања је поручио Западу: „Већ сада је очевидно да нико неће успети да нас заплаши, да нас заузда и да изолује Русију. То нико никада није успео и нико никада неће успети. Таквих покушаја било је више током векова, а у 20. веку – не једном. И, ништа од свега тога није било, а неће бити ни сада. Да, ми морамо при том бити спремни да прођемо кроз одређене тешкоће и да увек дајемо адекватне одговоре на све могуће претње свом суверенитету, стабилности и јединству нашег друштва“.     

Нико никада није успео да заплаши, заузда и изолује Русију, а неће ни сада

Нико никада није успео да заплаши, заузда и изолује Русију, а неће ни сада

Нагласивши да је ситуација у свету далека од стабилне, подвукао је:

„Повећава се број претњи и ризика, игноришу се норме међународног права, користе се сва могућа средства: и уцене, и провокације, и економски и информативни притисак, и националистичке формације, и покушаји дестабилизације унутрашње ситуације, са покушајима да се под контролу ставе целе земље“.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *