Вијести, Свијет

Најроби: Драма с таоцима још траје

032977

Исламски ектремисти држе и даље непознат број талаца у тржном центром у Најробију, гдје се од јутрос чују пуцњи и детонације, јавила је агенција Фран прес.

Сомалијска терористичка организација Ел Шабаб, која је преузела одговорност за напад на у тржном центру Вестгејт у којем је погинуло 68 особа и око 200 рањено, запријетила је данас да ће убити непознат број талаца.

За то је, како се наводи у саопштењу портпарола Ел Шабаба објављеном на једном исламистичком сајту, припадник те радикалне групе који се налази у тржном центру добио „одобрење“.

„Овластићемо муџахедине у згради да предузму акцију против заробљеника, онолико колико буду били притиснути (акцијом кенијске војске). Говоримо хришћанима који нападају муџахедине да имају милости за своје заробљенике који ће сносити терет било какве силе усмјерене против муџахедина“, упозорио је Али Мохамуд Раџе у саопштењу објављеном на исламском сајту, пренијела је агенција АФП.

Припадници сомалијске екстремистичке групе повезане са терориртсичком организацијом Ал Каида тврде да су у контакту са својим борцима унутар тржног центра и додају да се њихови људи боре са кенијским и израелских специјалним снага.

Кенијска војска је синоћ саопштила да је већина заробљених талаца ослобођена и да су снаге безбједности преузеле контролу над већим дијелом те зграде.

Јутрос се у згради центра чула жестока 15-минутна пуцњава, након чега су одјекнуле снажне детонације, наводи Франс прес.

Напад је почео јуче у подне, када су људи наоружани „калашњиковима“ и ручним бомбама ушли у тржни центар у који долазе странци и богати Кенијци.

Нападачи су саопштили да је напад одмазда за укључивање кенијске војске у борбу против екстремиста у Сомалији.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *