Вијести, Свијет

Mосква: У рациjи приведено 1.200 људи

111554

MOСKВA – Полициjа jе привела око 1.200 људи након „превентивне рациjе“ у складишту поврћа коjим управљаjу досељеници са Kавказа, а коjе jе jуче било мета напада демонстраната коjи су протестовали због убиста jедног Mосковљанина у реону Западно Бириjуљово, саопштила jе прес служба московске полициjе.

Према саопштењу полициjе ове особе су приведене ради провере докумената и евентуалног учешћа у извршењу кривичног дела. Полициjа jе, такође, саопштила да jе током провера у складишту поврћа нашла и аутомобил у коме jе било неколико милиона рубаља као и 3 трауматска пиштоља, два ножа и беjзбол палица.

Према писању листа Kомерсант у реону Западно Бириjуљово од jутрос око 400 полициjаца приводи особе, а само складиште поврћа jе већ затворено по наредби руске фитосанитарне инспекциjе због, наводи се у саопстењу инспекциjе, „жалби грађана“.

Oд 400 особа коjе jе полициjа синоћ ухапсила jер су изазивали и учествовали у насилним демонстрациjама скоро сви су пуштени на слободу, а против 70 особа поднете су прекршаjне приjаве, саопштила jе прес служба московске полициjе, прености Интерфакс.

Демонстранти су синоћ наjпре упали у jедан тржни центар и разбиjали излоге, а затим су напали складиште поврћа коjим управљаjу досељеници са Kавказа, уз узвике „Русиjа Русима!“ и „Бела моћ!“, пише Би-Би-Си (ББЦ).

Начелник московске полициjе Aнатолиj Jакуњин за немире jе окривио „екстремисте“, од коjих су многи, како jе рекао, били пиjани, а очевици су раниjе истакли да су многи коjи су учествовали у насиљу припадници радикалних националистичких група и фудбалских клубова .

Рус Jегор Шербаков (25) убиjен jе у четвртак након што jе покушао да заштити од увреда девоjку коjу jе пратио кући. Полициjа jе обjавила фотографиjу осумњиченог коjу су забележиле безбедносне камере, али га jош ниjе идентификовала.

Група од око 40 људи у суботу се окупила у истоj области, тражећи од полициjе да пронађе и казни нападача, да локални шеф полициjе поднесе оставку и да се затвори складиште поврћа, у ком раде многи мигранти. Mештани оптужуjу локалне власти да заташкаваjу талас кривичних дела за коjа су, како тврде, криви мигранти, и да се не боре против илегалне имиграциjе.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *