Вијести, Свијет

Москва одбацила оптужбе NATO да уз границу са Украјином држи 20.000 војника

АЛИЈАНСА ТВРДИ ДА РУСИЈА МОЖЕ УВЕСТИ ВОЈСКУ У УКРАЈИНУ – ПОД ИЗГОВОРОМ ДА ЈЕ ТО „ХУМАНИТАРНА ИЛИ МИРОВНА МИСИЈА“

          НАТО/ОТАН је саопштио: да Русија може увести војску у Украјину – под изговором да је то „хуманитарна или мировна мисија“.

          Западна алијанса је истовремено објавила: да је Русија поред границе са Украјином сконцентрисала до 20.000 војника“. Па оценила: да то изазива озбиљну забринутост и подрива напоре да се пронађе дипломатско решење украјинског конфликта.

          Уместо да било чиме аргументује своје оптужбе против Москве, НАТО/ОТАН је подвукао: „Не желимо да нагађамо шта Русија има на уму, али видимо шта она чини у региону“.

          Пре овога је портпарол украјинског Савета за националну безбедност и одбрану Андреј Лисјенко изјавио да Русија наводно „примиче граници  оклопну технику са миротворачким ознакама“.

          Портпарол Министарства одбране – генерал Игор Конашенков – поводом натовских оптужби је рекао:

           „Тврде да смо за један једини дан удвостручили број војника на граници са Украјином. Само што је јуче званични говорник Пентагона Џон Кирби објавио да је на граници 10.000 наших војника, а већ данас је заменик генералног секретара НАТО/ОТАН, Александар Вершбоу, стигао да каже да их је сада тамо укупно 20.000. А тако нешто извести за само 24 сата – напросто није могуће! Поготово не непримећено од посматрача ОЕБС које се налазе у региону“.

Москва одбацила оптужбе NATO да уз границу са Украјином држи 20.000 војника

Москва одбацила оптужбе NATO да уз границу са Украјином држи 20.000 војника

Конашенков је све ово назвао – тендером за продају мехура од сапунице, на којем је најважније – што више подићи цену док се сам мехур није распрснуо.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *