Вијести, Свијет

МОСКВА: Америчко жонглирање санкцијама не може променити позицију Русије

МЕРЕ ВАШИНГТОНА ДОЖИВЉЕНЕ КАО НОВИ НЕПРИЈАТЕЉСКИ КОРАК НА КОЈИ ЋЕ СЕ ОДГОВОРИТИ – КОНТРАСАНКЦИЈАМА

  • Нећемо деловати по вољи геополитичких амбиција САД и у интересу оних прекоокеанских политичара који стреме да контролисану Украјину корист за обуздавање Русије – наглашава се у коментару Министарства иностраних послова РФ

         АМЕРИЧКО „жонглирање” санкцијама неће натерати Русију да измени своју принципијелну позицију, саопштило је руско Министарство иностраних послова.

         При том је подвукло: да се вашингтонско увођење нових антируских санкција у Москви доживљава као новни непријатељски корак.

         „Оцењујемо нове антируске санкције Вашингтона као још један непријатељски корак на конфронтационом путу који је изабрала америчка администрација” – каже се у коментару МИП РФ.

         И наставља: „У условима када је мир на југоистоку Украјине тешко остварен и започет дијалог између власти у Кијеву и руководства Новоросије, на основама мировне иницијативе председника Русије Владимира Путина, управо САД рачунају на ескалацију унутрашњег конфликта у Украјини и јачају санкциони притисак на Руску Федерацију”.  

         „Бела кућа је одавно морала да постане свесна да нас „жонглирање” санкцијама неће натерати да променимо свој принципијелни став. Нећемо деловати по вољи геополитичких амбиција САД и у интересу оних прекоокеанских политичара који стреме да контролисану Украјину корист за обуздавање Русије”.

         „Они у Вашингтону који и даље кратковидо настављају са покретањем санкционог замајца, игноришући не само интересе америчког бизниса него и властите националне безбедности, који диктирају неопходност јачања сарадње са Русијом у одржавању глобалне стабилности, као и борбе са савременим изазовима као што су међународни тероризам и трговина наркотицима, раде на штету интереса самих САД” – нагласило је Министарство иностраних послова РФ.

МОСКВА: Америчко жонглирање санкцијама не може променити позицију Русије

МОСКВА: Америчко жонглирање санкцијама не може променити позицију Русије

И упозорило да Москва неће оклевати са руским контрасанкцијама, али да остаје отворена за дијалог о Украјини.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *