Вијести, Свијет

МХ17: Нису пронађени остаци тијела

Амстердам – Шеф тима међународних истражитеља саопштио је синоћ да су на мјесту рушења малезијског авиона у Украјини пронађене личне ствари путника, али не и остаци тијела.

МХ17: Нису пронађени остаци тијела

Питер-Јап Алберсберг је изјавио у Кијеву да су стручњаци током дана претражили подручје од шест километара квадратних на мјесту пада авиона.

Авион „Малезија ерлајнза“ који је летио из Амстердама до Куала Лумпура, срушио се 17. јула у Доњецкој области на истоку Украјине.

Погинуло је свих 298 путника и чланова посаде, већином Холанђана.

Остаци тијела више од 200 путника пребачени су у Холандију ради идентификације, пренијела је агенција АП.

Малезијски „Њу сандеј тајмс“ је објавио да прелиминарни подаци добијени дешифровањем „црне кутије“ срушеног путничког авиона показују да током лета „није било ванредне ситуације“.

Тај дневник, позивајући се на извор у групи међународних експерата који истражују узроке трагедије, наводи да је посљедњи регистровани разговор у пилотској кабини био разговор посаде са копненим службама контроле лета и да у ономе што се чуло „није било ничег необичног“.

МХ17: Нису пронађени остаци тијела

МХ17: Нису пронађени остаци тијела

Истражитељи разматрају неколико верзија те несреће, а једна од главних је да је летјелица оборена ракетом типа „земља-ваздух“, навела је агенција Итар-Тас с.

Руска агенција пренијела је из Хага изјаву шефа међународне мисије за потрагу и превоз посмртних остатака жртава Алберсберга да борбена дејства у Доњецкој области нису омела рад тима на мјесту несреће

Извор: Глас Српске

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *