Вијести, Свијет

МЕДВЕДЕВ: Русији је потребна снажна Украјина

МЕДВЕДЕВ: Русији је потребна снажна Украјина, а не сиромашни рођак

МОСКВА НЕ ЖЕЛИ ОДНОСЕ СА ГРУПОМ ЉУДИ КОЈА СЕ У КИЈЕВУ ДОЧЕПАЛА ВЛАСТИ КРШЕЋИ УСТАВ И ЗАКОНЕ ЗЕМЉЕ

РУСИЈА је спремна да развија односе са Украјином, али не са групом људи која се у њој дочепала власти кршећи устав и све друге законе своје државе – написао је на својој Фејсбук страници председник владе РФ Дмитриј Медведев.

„Ми смо – нагласио је руски премијер – за свестране и уважавајуће и обострано корисне односе са братском Украјином. Али, Украјина за нас није група људи која је, проливши крв на Мајдану, преузела власт. Они нису цела земља у којој живе Украјинци, Руси, Татари, Јевреји и друге нације. Да, ауторитет председника је практично ништаван, али то не може да промени чињеницу да је он по Уставу Украјине легитимни шеф државе. Ако је крив пред Украјином – нека организују процедуру импичмента у складу са Уставом и суде му. А све остало је самовоља и незаконито преузимање власти. Такав поредак је увек крајње нестабилан. То се завршава новим превратом и новом крвљу”.

Председник владе РФ Дмитриј Медведев

Председник владе РФ Дмитриј Медведев

Русији је потребна – подвукао је Медведев – снажна и стабилна Украјина, превидљив и економски добростојећи партнер, а не сиромашни рођак са вечито пруженом руком. Све смо то јуче предочили Кијеву.

Извор: Факти

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *