Вијести, Свијет

Масовна предаја украјинских војника

Украјинске војне снаге које су отпослате на Крим, почеле су масовно да мењају страну и предају се новој власти на Криму, јавља “Раша тудеј“, док извештачи агенције Асошиејтед прес наводе да је конвој са више стотина припадника руских трупа кренуо је према Симферопољу, главном граду Крима!

Како јавља Интерфакс, многе просторије у којима су боравили војници, као и оружје и муниција, напуштене су и све су преузеле “одбрамбене снаге Крима“.

Што се тиче руских турпа, оне су у недељу ујутру кренуле из поморске базе Севастопољ према Симферопољу, а конвој чини 12 војних камиона, два амбулантна и лака оклопна возила, опремљена митраљезима.

Протест, предаја, или нешто треће?

Протест, предаја, или нешто треће?

 

11:27 – У Санкт Петербургу 15.000 људи на митингу подршке Русима који живе у Украјини. Митинг организовала руска владајућа партија Уједињена Русија.
11:19 – Парубиј: САД и Британци, гарантујте нам безбедност! Осим што су украјинске власти упутиле позив свим војним резервистима, Андреј Паруби, секретар Савета за националну безбедност Украјине, рекао је да је упућена наредба Министарству спољних послова да тражи помоћ САД и Велике Британије у гарантовању безбедности Украјине.
11:17 – Уредница ББЦ-ја у Украјини Нина Куријата у Кијеву је добила извештаје да руски падобранци прете да униште касарну украјинског морнаричког батаљона у селу Перевалноје, јужно од Симерфоља. Батаљон је, наводно, одбио да преда оружје и припрема се за напад.
10:49 – Могуће увођење ванредног стања. Како јављају руске информативне агенције, у Кијеву се одржава затворена ванредна седница парламента на којој се разматра актуелна ситуација у земљи. Претпоставља се да би једна од одлука Врховне Раде могло да буде увођење ванредног стања у земљи, а друга могучност је увођење војне управе.
10:32 – “Паркирајте се и беж’те!” Новинари јављају да их засутављају на контролним пунктовима на Криму и да им одузимају панцирне прслуке – то ради “милиција наоружана калашњиковима”.
10:25 – Руска православна црква поздравила је одлуку руских власти да пошаље трупе у Украјину и назвала је “мировном мисијом”.
Вести онлине: Украјинац протестује испред непознатих, униформисаних лица у Балаклави, предграђу Севастопоља

Вести онлине: Украјинац протестује испред непознатих, униформисаних лица у Балаклави, предграђу Севастопоља

Извор: Бета, рт.ком, вести онлине

 

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *