Вијести, Свијет

Мартин Демпси: САД морају обезбедити бољу заштиту земаља које се граниче са Русијом

ПРВИ АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ УБЕЂЕН ДА ПУТИН ЖЕЛИ ДА ОСЛАБИ „АУТОРИТЕТ НАТО”

  • Wall Street Journal : Обама је скептичнији у процени колико Русија представља дугорочни изазов, па се чува да је нехотице не представи озбиљнијим непријатељем него што је то неопходно

         СЈЕДИЊЕНЕ Државе су дужне да предузму додатне мере да би обезбедиле заштиту земаља које се граниче са Русијом – рекао је председник Комитета начелника штабова Оружаних снага САД Мартин Демпси.

         У интервју листу Wall Street Journal, водећи амерички генерал је додатно нагласио:

         Председник Путин је поводом одређених питања фактички изразио своје намере. Једна од његових јасних изјава своди се на то да он НАТО доживљава као опасност. Такав приступ сведочи о тежњи Москве да ослаби ауторитет алијансе”.

         Демпси је нагласио да ће САД – да би парирале тим тежњама Москве – пружити додатну помоћ својим савезницима и партнерима да се успешније заштите од „притиска Русије”.

         Притом је прецизирао: „Појачаћемо њихове могућности да се бране до наступања кризе. Јер, када већ дође до кризе – почињу дебате о томе шта доприноси ескалацији, а шта не. Зато се мора радити о предузимању предкризних мера ради обуздавања и осујећивања криза”.

Председник Комитета начелника штабова Оружаних снага САД Мартин Демпси

Председник Комитета начелника штабова Оружаних снага САД Мартин Демпси

Wall Street Journal са своје стране указује да у администрацији Барака Обаме нема јединства поводом тога шта треба предузимати према Русији:

„Према речима бивших и активних представника администрације, Обама је скептичнији у процени колико Русија представља дугорочни изазов, па се чува да је нехотице не представи озбиљнијим непријатељем него што је то неопходно”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *