Вијести, Свијет

Маневри на југу Русије: Одбијен напад „противника“ крстарећим ракетама

У БАРЕНЦОВОМ МОРУ И НА КОЛСКОМ ПОЛУОСТРВУ ПОЧИЊЕ ВИШЕДНЕВНА ВОЈНА ВЕЖБА СЕВЕРНЕ ФЛОТЕ

        ПВО-јединице руског Централног војног округа (ЦВО) током вежби на полигону Капустин Јар у Астраханској области одбиле су у четвртак масовни ракетно-авијацијски напад „противника“, речено је агенцији ТАСС.

         „Јединице противваздушне одбране округа одрађивале су задатке покривања посебне мотострељачке бригаде приликом извођења специјалне операције“ – саопштила је прес-служба.

        Током бојевог гађања дивизиони зенитних ракетних система „Тор“, „Оса“ и „Стрела“ истовремено су гађали неколико тешких мета које су имитирале крстареће ракете „противника“.

         „Посаде зенитних топовско-ракетних система „Тунгуска“ топовском муницијом и ракетама уништавале су мете које су имитирале напад „непријатељске“ авијације на крајње малим висинама“ – додала је прес-служба.

        У вежбама које су завршене данас укупно је учествовало више од 500 војника који су се вратили у своје сталне гарнизоне у Оренбуршкој и Самарској области.

Маневри на југу Русије: Одбијен напад „противника“ крстарећим ракетама

Маневри на југу Русије: Одбијен напад „противника“ крстарећим ракетама

У исто време су противподморнички брод руске Северне флоте „Јунга“ и два противподморничка авиона Ил-38 учествовали увежбавању „лова на непријатељску подморницу“.

Сутра Северна ратна флота Рф почиње вежбу у којој ће учествовати преко десет бродова, укључујући и велике десантне „Кондопога“ и „Георгиј Победоносец“. Плус шест авиона поморске авијације…

Ангажовани бродови имаће, поред осталог, задатак да „неутралишу ватрене тачке противника на обали“ и да искрцају десант…

Ови маневри ће потрајати неколико дана на различитим „воденим полигонима“ Баренцовог мора и на Колском полуострву.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *