Вијести, Свијет

И магнат Доналд Трамп варао студенте

015226

Јавни тужилац савезне америчке државе Њујорк затражио је 40 милиона долара одштете од америчког магната некретнина Доналда Трампа због вођења лажног Универзитета Трамп, који је обећавао студентима да ће од њих начинити богаташе, али им за скупу школарину није понудио готово ништа.

Тужилац истиче да су многи од 5.000 студената од 2005. до 2011. године, плаћајући 35.000 долара школарине, очекивали да ће бар упознати Трампа, али да је све што су добили од скупих и углавном бескорисних семинара било то што су се фотографисали испред слике једног од најбогатијих људи на свијету.

„Универзитет Трамп“, уз знање и учешће Доналда Трампа, ослањао се на признање и статус славне личности како би искористио клијенте који су вјеровали у бренд Трамп“, рекао је тужилац Ерик Шнајдермен.

 

Али, газда ријалити шоуа „Шегрт“ одговара да ни он, ни његов универзитет, никада никога нису преварили, да је та тужба лажна и политички мотивисана и да тужилац, иначе демократа, на овај начин хоће од њега да изнуди новац за кампању.

Државна служба за образовање је још прије неколико година наложила Трампу да промијени назив свог

„предузећа“, јер нема лиценцу и не испуњава законске дефиниције универзитета. „Универзитет“ је 2011. године преименован у Предузетнички институт Трамп, од када су против њега поднесене бројне пријаве и покренуто неколико парница, јер није испунио обећања која рекламира.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *