Вијести, Свијет

LOS ANGELES TIMES: Кремљ на ширење НАТО на територије СССР гледа као на агресију

ЗА РУСИЈУ ЈЕ НАТО „ГЛАВНА ПРЕТЊА” – ПРВА ЋЕ ПРИМЕНИТИ НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ АКО СЕ СУОЧИ СА ПРЕТЊОМ СВОМ ОПСТАНКУ

         АМЕРИЧКИ лист Los Angeles Times предочио је својим читаоцима да је нова војна доктрина Русије НАТО означила као „главну претњу” и утврдила право Москве да прва примени нуклеарно оружје ако буде потребно да спречи „агресију која би могла довести у питање само постојање Русије”.

         Исти лист је проценио да нова руска војна доктрина има за циљ да повећа притисак на САД и на западну војну алијансу да одустану од покушаја да Москви преотму Украјину и претворе је у свог стратешког савезника.

         Новом доктрином се такође указује – оценио је Los Angeles Times – да Москва у плановима САД  и НАТО срачунатим на постављање противракетне одбране у Европи види нарушавање „равнотеже у региону” и „глобалне стабилности и односа снага у ракетно-нуклеарној сфери”. А такође: „први пут указује да је за Русију приоритет „заштита природних ресурса и поморских арктичких путева”.

Руски нуклеарни пројектили

Руски нуклеарни пројектили

Los Angeles Times је из руске доктрине извео и закључак да Кремљ на ширење НАТО на бивше совјетске територије гледа као на агресију и да западну алијансу оптужује да преузима „глобалне функције уз кршење норми међународног права”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *