Вијести, Свијет

LifeNews: Московљанин Виктор М. држао на рукама Њемцова који је умирао

„УБИЦА ПРЕСКОЧИО ОГРАДУ КОЈА ШТИТИ ПЕШАЧКИ ДЕО МОСТА И УСКОЧИО У АУТО КОЈИ ГА ЈЕ ЧЕКАО“

  • Истрага је објавила да је на месту убиства пронашла шест чаура од метака истог калибра (9 mm), али различитих произвођача. Испаљених, највероватније, из пиштоља марке „Макаров“

        МОСКОВСКА телевизија LifeNews емитовала је разговор са Виктором М. – једним од кључних сведока убиства у центру Москве опозиционог политичара Бориса Њемцова.

        Виктор М. је испричао да је и он пешице прелазио Велики Москворецки мост, тачније – да је ишао око 80 метара иза „мушкарца и девојке која је била с њим“. Нагласио је да је ишао полако јер је нешто „чачакао“ по свом смартфону, али да је ипак у једном моменту уочио да је „сапутник девојке пао на асфалт“.

        Истовремено је схватио од тела палог у страну бежи „други мушкарац“ који је – прескочивши ограду која дели пешачки и саобраћајни део – истрчао „директно на мост и сео у аутомобил који га је чекао у другом реду и под великим гасом кренуо да бежи“.

        Рекао је и да марку аутомобила није запамтио, али да му се чини да је био „домаће производње“.

        Виктор тврди да је одмах потрачао да помогне, али да Њемцову није било помоћи. Заправо, он тврди да је тек потом схватио да је на његовим рукама умро Борис Њемцов.

        Истрага је објавила да је на месту убиства пронашла шест чаура од метака истог калибра (9 mm), али различитих произвођача. Испаљених, највероватније, из пиштоља марке „Макаров“.

        Портпарол Истражног комитета РФ, Владимир Маркин, изјавио је да је Њемцов са сапутницом, по свему судећи, ишао према свом стану који се налази недалеко од места злочина.

Велики Москворецки мост - место убиства опозиционог политичара Бориса Њемцова

Велики Москворецки мост – место убиства опозиционог политичара Бориса Њемцова

Маркин је признао: да се испоставило да ни један од три првобитно тражена аутомобила „Форд“ немају никакве везе са злочином.

Трага се за четвртим аутомобилом беле беје који је „ухватила“ камера видео-надзора на улици Велика Ординка.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *