Вијести, Свијет

ЛАВРОВ: Тврдње да је руска војска ушла у Украјину – део су информативног рата

УПОЗОРИО ЗАПАД ДА ЋЕ РУСИЈА – БУДЕ ЛИ НОВИХ САНКЦИЈА – УЧИНИТИ СВЕ ШТО ЈЕ У ЊЕНОЈ МОЋИ ДА ЗАШТИТИ СВОЈЕ ИНТЕРЕСЕ

          МОСКВА на лансирање тврдњи у западним медијима да су руске трупе прешле границу Укарјине гледа као на плод информативног рата – рекао је Сергеј Лавров у интервјуу листу „Russia Beyond the Headlines„ чије делове је пренео британски „The Daily Telegraph„.

          За пример је навео недавну тврдњу Кијева да је украјинска артиљерија тобоже уништила колону оклопне технике која је наводно дошла из Русије.

          „Два британска листа чак објавила да су њихови новинари били сведоци тог „догађаја”, али никакав доказ нису били у стању да понуде. Зато је и Стејт департмент био принуђен да призна да не располаже ничим што би украјинску тврдњу потврдило”.

          Шеф руске дипломатије је у истом интервјуу затражио да Међународна организација за цивилну авијацију (ИКАО) и Уједињеене нације координирају даљеу истрагу о узроцима пада малезијског Боинга 777 изнад Донбаса.

          Истовремено је упозорио Запад да ће Русија – у случају увођења нових санкција – учинити све што је у њеној моћи да заштити своје интересе. Укључујући националну безбедност у свим њеним сегментима.

Сергеј Лавров

Сергеј Лавров

„Русија – додао је Лавров – не жели да иде путем ескалације напетости. Надамо се да ће се и САД и Европска унија приклонити гласу разума и изаћи из тог бесмисленог и зачараног круга понашања по принципу „око за око” које су саме започеле”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *