Вијести, Свијет

Лавров: САД уцјењују Русију

005188

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров оптужио је данас САД да уцјењују Русију како би дала подршку оштрој резолуцији Уједињених нација против Сирије.

Лавров је рекао да је Запад заслијепљен идејом промјене режима у тој ратом погођеној земљи, пренијела је агенција АФП.

„Наши амерички партнери почињу да нас уцјењују: ако Русија не жели да у Савјету безбједности подржи резолуцију у оквиру Поглавља седам Повеље УН, тада ћемо ми обуставити рад у Организацији за забрану хемијског оружја“, рекао је Лавров у интервјуу за руску телевизију.

„Наши партнери су сада заслијепљени идеолошким циљем за промјену режима (у Сирији). Сви они говоре да Башар ал-Асад мора да оде, док је циљ Русије да ријеши проблем хемијског оружја у Сирији“, додао је Лавров.

Лавров изјавио је данас и да је Русија спремна да у Сирију пошаље војне посматраче да помогну у напорима да се сиријско хемијско оружје стави под међународну контролу.

Он је казао да Русија не разматра могућност о слању војног контигента у Сирију.

Додао је да је Русија предложила да се у близини свих места гдје се налази хемијско оружје у Сирији распореде припадници међународних војних снага.

„Спремни смо да припадници наше војне полиције буду с тим међународним снагама, али изгледа да ће војни посматрачи бити довољни“, рекао је Лавров.

Сиријска невладина организација Опсерваторија за људска права, чије је сједиште у Лондону, саопштила је да је једна граната данас пала у двориште руске амбасаде у сиријској пријестоници Дамаск.

За сада нема извјештаја да ли је неко повријеђен у том нападу.

Подручје Дамаска у којем се налази руска амбасада стална је мета напада сиријских побуњеника.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *