Вијести, Свијет

ЛАВРОВ: Односи Русије и Кине достигли ниво без преседана

ПУТИН У МАЈУ У ШАНГАЈУ – НА САМИТУ О МЕРАМА САРАДЊЕ И ПОВЕРЕЊА У АЗИЈИ

РУСИЈА је захвална НРК за објективан став о догађајима у Украјини, изјавио је министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров после разговора с кинеским колегом Ванг Јием.

„Дотакли смо се украјинске тематике – казао је руски министар. – Потврдили смо захвалност НРК за објективан и уравнотежен став.

По речима Лаврова, примена силе ради решавања кризе је неприхватљива.

Лавров је истакао да ће се руски и кинески шеф државе сусрести више пута ове године, између осталог, на самитима БРИКС, Шангајске организације за сарадњу и на самиту Азијско-пацифичке економске сарадње који ће бити одржан у Пекингу.

„Наши односи су достигли ниво без преседана, наши лидери се сусрећу неколико пута годишње – казао је Лавров. – Ове године први састанак догодио се 6. фебруара у Сочију. То је био први долазак лидера НРК на отварање олимпијских игара у иностранству“.

„Данас смо детаљно размотрили припреме за главни догађај ове године – посету председника РФ Владимира Путина Кини и учешће нашег председника на састанку о мерама сарадње и поверења у Азији, који ће бити одржан у Шангају у мају“ – додао је руски министар.

Сергеј Лавров са Ванг Јием

Сергеј Лавров са Ванг Јием

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *