Вијести, Свијет

КРИМ: Будућност Украјине је у новом сједињавању са Русијом

УЧЕСНИЦИ ВЕЛИКОГ МИТИНГА У СИМФЕРОПОЉУ ТРАЖЕ НОВУ ПЕРЕЈАСЛАВСКУ РАДУ  

         УКРАЈИНУ од распада и грађанског рата може спасити само друга Перејаславска Рада (скупштина) која би поново повезала све источнословенске народе – наглашава се у резолуцији која је усвојена данас поподне у Симферопољу, главном граду Крима, у којем је одржан велики митинг посвећен 361-ој години од прикључења Украјине царској Русији.

         Митингу су присуствовали многи кримски посланици, козаци, јавне личности…

         Перејаславска Рада је одржана 18. јануара 1654. године. На њој је запорошко козаштво предвођено гетманом (атаманом) Богданом Хмељницким донело историјску одлуку о преласку Украјине „под покровитељство цара московског Алексеја Романова”.

         Сам митинг у Симферопољу одржан је под паролама: „И ја сам – Донбас”, „Ми смо с тобом Југоисточе!”, „Спасите народ Донбаса!”, „Будућност Украјине је у савезу са великом Русијом!”, „Хоћемо другу Перејаславску Раду!”…

         Говорници на митингу су упозоравали да агресија украјинске армије и националне гарде на Доњецку и Луганску републику води Украјину распаду. Чуло се и да „Евромајдан” није Украјини донео ништа осим крвавог грађанског рата, урушавања државности и краха економије.

         У резолуцији усвојеној на крају митинга каже се и ово: „Данас када су прекоокеански луткари навели кијевску хунту на грађански рат против сопственог народа – Украјини је, као никад, потребна нова Перејаславска Рада.

Крим: Будућност Украјине је у новом сједињавању са Русијом

Крим: Будућност Украјине је у новом сједињавању са Русијом

Подржавамо народ Доњецке и Луганске Републике који је кренуо путем обједињавања историјске Руси. Будућност Украјине је у савезу са Русијом”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *