Вијести, Свијет

Комунистичка партија Украјине са савезницима формирала Леву опозицију

УСТАЛА ПРОТИВ СПОЉНОГ И УНУТРАШЊЕГ КУРСА КИЈЕВА И ТРАЖИ САВЕЗНИЧКЕ ОДНОСЕ СА РУСИЈОМ

  • ЛО усвојила манифест у којем се упозорава: „Украјина је изгубила економску и политичку независност. Већ се фактички налази под спољном управом. Спољну и унутрашњу политику Украјине одређују Сједињене Америчке Државе и међународна финансијска олигархија”

         КОМУНИСТИЧКА партија украјине формирала је – заједно са прогресивном социјалистичком партијом, Радничком партијом, Лењинским комсомолом Украјине и Савезом совјетских официра – уједињену Леву опозицију.

         На чело овог својеврсног левог фронта стали су: Петар Симоњенко, Наталија Витренко, олимпијски шампион Рудолф Поварницин и филозоф Георгиј Крјучков.

         У манифесту Леве опозиције наглашава се да ће се она борити против „социјалног и националног геноцида Украјинаца, против фашизма а за обнављање савезничких односа са Русијом”.

         У  манифесту се посебно наглашава: „Курс унутрашње и спољне политике који се води у Украјини нарочито после фебруарског државног преврата – завршиће се губитком државног суверенитета, расколом и грађанским ратом, колапсом економије, социјалним и етничким геноцидом. Тај курс прети Украјини распадом и тиме да је спољне силе искористе за провоцирање Трећег светског рата.

Комунистичка партија Украјине са савезницима формирала Леву опозицију

Комунистичка партија Украјине са савезницима формирала Леву опозицију

Украјина је изгубила економску и политичку независност. Већ се фактички налази под спољном управом. Спољну и унутрашњу политику Украјине одређују Сједињене Америчке Државе и међународна финансијска олигархија”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *