Вијести, Свијет

Код Славјанска убијено 13 америчких агената – CIA одбија да прими њихова тела

НАВОДНО СУ ЛЕТЕЛИ У ДВА ТРАНСПОРТНА ХЕЛИКОПТЕРА МИ-17 УКРАЈИНСКЕ АРМИЈЕ КОЈА СУ ОБОРЕНА 2. МАЈА

ЗАПАДНИ медији су објавили – позивајући се на извештај Министарства одбране Русије – да Сједињене Државе одбијају да преузму тела 13 војних агената CIA који су били убијени када су браниоци Славјанска оборили хеликоптер којим су летели.

То се, према истом извештају, догодило 2. маја када је противавионски артиљеријски дивизион 25-те Дњепропетровске бригаде, који је претходно прешао на страну Доњецке Народне Републике, оборио два транспортна хеликоптера Ми-17. То се догодило у тренуцима док су посаде та два хеликоптера покушавале да слете у привремену базу „управљања и контроле“ CIA у зони борбених дејстава код Славјанска.

Наводно је CIA у та два Ми-17 имала укупно 14 агената, али је само један од њих преживео. Првобитно је Кијев тврдио да се ради о његовом капетану Савуилову, али се потом испоставило да се ради о сараднику америчке приватне војне компаније Greystone Ltd.

Све је утолико индикативније што је ово разоткрио The European Union Times.

Неки руски медији су претходних дана, иначе, објавили претпоставку да је један од главних разлога недавне посете директора CIA, Џона Бренана, Кијеву било управо то што је у околини Доњецка нестало око 20 америчких грађана, највероватније сарадника поменуте приватне војне компаније.

Браниоци Славјанска оборили хеликоптер

Браниоци Славјанска оборили хеликоптер

С обзиром на развој догађаја, није искључено да је већи део њих погинуо у овом „инциденту“ код Славјанска.

Greystone Ltd. је регистрована на Барбадосу, а пружа различите војне услуге режимима оних земаља где је усмери Вашингтон.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *