Вијести, Свијет

КИРБИ: Пооштравамо санкције ако дође до новог заузимања територије Украјине

„РУСКА АРМИЈА СЕПАРАТИСТИМА ПРУЖА ПОДРШКУ ОДРЕЂЕНОГ ИНСТИТУЦИОНАЛНОГ НИВОА”

  • Нови портпарол америчке дипломатије ЏонКирби није био у стању да наведе било какве податке који би потврђивали да се руске трупе у Донбасу боре заједно са борцима Доњецке и Луганске Републике. Само је изнео тврдњу: „У оружаним формацијама сепаратиста постоји одређена компонента снага Русије”

         ВАШИНГТОН опет прети Русији пооштравањем санкција због Украјине.

         Портпарол Стејт департмана Џон Кирби изјавио је да су „руске јединице и сепаратисти напали на оружане формације Украјине код насеља Марјинка и Широкино и код Мариупоља”. Додао је да је америчка администрација „забринута због вести о тим новим нападима”.

         Кирби је у наставку рекао: „Русија сноси директну одговорност за те нападе. Зато упозоравамо да ће за сваки покушај заузимања додатне украјинске територије морати да се плати повећана цена преко пооштрених санкција”.

         Замољен да прецизира „о каквим би се додатним санкцијама могло радити?” – Кирби је морао да призна да нема инструкције да о томе било шта конкретно каже.

         Кирби није био у стању ни да наведе било какве податке који би потврђивали да се руске трупе у Донбасу боре заједно са борцима Доњецке и Луганске Републике. Само је изнео тврдњу: „У оружаним формацијама сепаратиста постоји одређена компонента снага Русије”.

         Још је додао: „Оружане снаге Русије пружају сепаратистима југоистока Украјине институционалну подршку одређеног нивоа”.

Портпарол америчке дипломатије Џон Кирби

Портпарол америчке дипломатије Џон Кирби

Портпарол Министарства иностраних послова Русије Александар Лукашевич поводом ових нових оптужби само је поновио оно што Москва тврди већ целу годину:

„Наших војника и јединица у Украјини нема, није их ни било. Армија Русије тамо не ратује”.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *