Вијести, Свијет

КЕДМИ: Вашингтон не може да спречи руски сценарио за Украјину

ИЗРАЕЛСКИ ГЕОПОЛИТИЧАР СМАТРА ДА СУ ОБАМИНЕ ПРЕТЊЕ МОСКВИ УЗАЛУДНЕ

  • „Санкције нису у стању да утичу на Москву у мери у којој је то потребно САД. А присилити Русију да се преда, Вашингтон није у стању. Мислим да Обама уопште није требало да провоцира конфликт и да ствара глобалне илузије у Украјини и ЕУ” – процењује Јаков Кедми

БИВШИ припадник израелских специјалних служби и геополитичар –  Јаков Кедми – оценио је да су претње Русији Барака Обаме и његових сарадника узалудне.

„Зависност руске одбрамбене индустрије од САД је минимална. САД су се и досад оштро супротстављале испорукама делова за одбрамбени сектор. Оно што су испоручивале може се заменити и добити преко трећих земаља. Дакле, руска одбрамбена индустрија неће трпети. А ни космички програми. Европски и амерички ће претрпети огромне штете. Они зависе од Руса данас много више” – рекао је Кедми.

„Обама може да говори шта год хоће. САД немају реалне могућности да санкцијама спрече руску варијанту решавања украјинског проблема. Санкције нису у стању да утичу на Москву у мери у којој је то потребно САД. А присилити Русију да се преда, Вашингтон није у стању. Мислим зато да Обама уопште није требало да провоцира конфликт и да ствара глобалне илузије у Украјини и ЕУ» – рекао је израелски геополитичар.

БИВШИ припадник израелских специјалних служби и геополитичар -  Јаков Кедми

БИВШИ припадник израелских специјалних служби и геополитичар – Јаков Кедми

При том је нагласио да је уверен да Брисел не сме да не послуша Вашингтон по „руском питању”.

 

„Европа још увек исувише зависи од САД. Али, Европа у будућности неће бити таква каква је данас» – оценио је Кедми.

 

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *