Вијести, Свијет

Јордан, пуцњава у парламенту

Jordanski parlament

Посланик у јорданском парламенту, након расправе, пуцао на колегу из аутоматске пушке. Нико није повређен, а осумњичени је приведен. Уколико буде проглашен кривим, осумњиченом посланику прети казна од 15 година затвора.

Јордански посланик који је након свађе пуцао на свог колегу у парламенту приведен је и оптужен за покушај убиства.

Инцидент, у којем нико није повређен догодио се након расправе двојице посланика. После тога оптужени Талал Шариф почео је да јури колегу по ходницима парламента и пуца из аутоматске пушке док га обезбеђење није савладало и одузело му оружје.

Обојица су угледни чланови традиционалних бедуинских племена без изражене политичке или идеолошке припадности, наводи АП.

Тужилац у Аману подигао је оптужницу против Шарифа за покушај убиства, поседовање оружја без дозволе, пружање отпора приликом хапшења и ометање јавног реда. Уколико буде проглашен кривим могао би да буде осуђен на 15 година затвора.

Дебате у јорданском парламенту често прерасту у инциденте када посланици једни друге гађају ципелама или проливају воду једни на друге, али ово је први пут да је употребљено ватрено оружје.

Пуцњава у парламенту разљутила је јорданског краља Абдулаха Другог који је наложио председнику скупштине Саду Хајелу Сруру да нападача преда полицији где му је одређен притвор од 15 дана.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *