Вијести, Свијет

Јак земљотрес погодио Пакистан

778607208524198a831e2a905444589_640x433

Исламабад – Најмање 45 људи погинуло је у земљотресу јачине 7,8 степени по Рихтеровој скали који је данас погодио запад Пакистана, саопштили су локални званичници.

Страхује се да је број жртава много већи пошто су се десетине кућа срушиле, пренела је агенција Ројтерс.

Потрес се догодио у 16.29 по локалном времену, а епицентар је био у слабо насељеној области 120 километара југозападно од Куздара, у централном делу Балучистана, на дубини од 10 километара.

Шеф Пакистанског центра за земљотресе Захид Рафи рекао је да се земљотрес догодио у удаљеном, мало насељеном делу Балучистана, али је упозорио на могуће накнадне потресе.

Потрес су осетили становници широм земље од јужног лучког града Карачија до источног града Лахора и северозападних крајевима.

Телевизијски снимци показали су како људи панично истрчавају на улице у Карачију и у главном граду Балучистана Кети.

Америчка геолошка служба у Колораду јавила је да је у Пакистану забележен потрес магнитуде 7,8. Земљотрес магнитуде између 7,0 и 7,9 степени се сматра веома јаким.

У насељима може оштетити већину зграда – без обзира на квалитет, а многе и срушити. У свету се годишње догоди десет до 20 земљотреса те магнитуде.

ЦНН јавља да је након изразито снажног земљотреса који је погодио Пакистан, у близини обале у Арапском мору изронило потпуно ново острво.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *