Вијести, Свијет

ИРАНСКИ ЗВАНИЧНИК ОБАМИ: Нападнеш ли Сирију, ћерка ће ти бити отета и силована!

Iranska-zastava-Barak-Obama

Алиреза Форгхани, саветник иранског духовног вође ајатолаха Али Хамнеија за стратешка питања, објавио је на свом блогу претећу поруку упућену САД, америчком председнику Бараку Обами и његовој породици.

– У случају америчког напада на Сирију за 21 сат широм света биће киднаповани рођаци и деца америчких министара, амбасадори и високи официри, а још за наредних 18 сати, јавности ће бити приказан видео материјал њихових ампутираних удова и биће послат Влади САД – рекао је Форгхани.

У верзији на фарси језику, он још отвореније говори да ће једну од Обаминих ћерки отети један њен телохранитељ и силовати.

– Обама, ако ти случајно нападнеш Сирију, ти ћеш пасти у пакао и сви људи у свету ће схватити да, у ствари, ви сами заслужујете нападе и насиље. Зато молим, нападај – написао је Форгхани.

Слично је већ урађено када је приказан снимак на коме се види како непозната лица муче Вилијама Баклија, оперативца Централне обавештајне агенције, који је отет у Бејруту 1984. године, а касније убијен у затвору Хезболаха по налогу Ирана.

Тај видео снимак на коме је приказано “ужасно, барбарско и средњовековно мучење” Баклија остављен је испред америчке Амбасаде у Атини.

Шокирајуће изјаве и претње насиљем Обаминој породици звуче као позадина информација које долазе од америчких обавештајних служби. Те службе пресреле су налоге који стижу из Ирана до ирачких милитаната, који планирају нападе на америчке позиције у Багдаду у случају операције против Сирије, објавио је лист “Дејли колер”.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *