Свијет

И Ирачки борци прелазе на страну Русије и Сирије

Вашингтон – Најмање три бригаде које су се са успехом бориле против Исламске државе у Ираку, учествују у борбама на југу и југоистоку провинције Алепо, наводе амерички медији.

Ирачки борци напуштају Амере, прелазе на страну Асада и Русије

Неколико ирачких шиитских јединица, које су САД раније подржавале у борби против џихадиста, сада се у Сирији боре на страни Башара ал Асада против побуњеничких сиријских формација које имају америчку подршку, објавили су амерички медији, позивајући се на изјаве двојице представника америчког министарства одбране.

„Најмање три бригаде које су се с успехом бориле против џихадиста у Ираку, а то су бригада Организације „Бадра“, „Катаиб Хезболах“ и „Асаиб Ахл ел Хак“, учествују у борбама на југу и југоистоку провинције Алепо”, наводе Американци.

Војни званичници САД-а потврдили су да се бригада „Бадра“ бори на страни „других ирачких формација које подржавају руска авијација, ирачки специјалци и сви они који су на страни Башара ал Асада“.

И Ирачки борци прелазе на страну Русије и Сирије

И Ирачки борци прелазе на страну Русије и Сирије

Истраживач Филип Смит са Мерилендског универзитета такође је изјавио да Иран и Ваздушно-космичке снаге Русије пружају подршку добровољачким снагама, посебно у Алепу.

„Руси подржавају Асада, Амери побуњенике“;

Између осталог, познато је да бригада „Асаиб Ахл ел Хак“ има подршку од стране иранских јединица.

Друга бригада шиитских добровољаца „Катаиб Хезболах“ је шиитска милитантна организација, која се у прошлости за време ирачког рата активно борила против Међународне коалиције на челу са САД-ом.

Извор: Србин.инфо

Коментариши чланак

Коментара