Вијести, Свијет

Хилари Клинтон у Лондону кажњена за непрописно паркирање

hillary-clinton

Службеник паркинг сервиса у Лондону, данас није одустао од намере да напише казну за паркирање бившој државној секретарки САД Хилари Клинтон, иако се против тога побунило пет агената америчке тајне службе из њеног обезбеђења.

Полицајац је на сребрни „мерцедес“ Клинтонове закачио папирић с казном од 80 фунти, пошто је аутомобил 45 минута стајао на месту у центру Лондона, а паркинг није био плаћен.

Догађај је снимио фотограф Грег Бренан, који је рекао да су петорича чланова обезбеђења Клинтонове чекала у комбију иза њеног аутомобила, јер је падала киша.

Они су се супротставили полицајцу и покушали да га спрече да напише казну, али је он остао неумољив, преноси „Дејли мејл“.

Клинтонова је нешто раније стигла у колони од пет возила и са десет агената безбедносне службе, а њена аутомобил паркиран је на тргу Ст. Џејмс у Лондону.

Члан градског савета за пословна питања Данијел Астер, рекао је да је „сигуран да ће Клинтонова разумети да треба бити фер према свима, без обзира на њихов статус на светској сцени“.

Казна за паркирање могла би да буде снижена на 40, са 80 фунти, уколико буде плаћена у року од 14 дана.

Клинтонова је отпутовала у Лондон, да би примила награду за допринос међународној политици.

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *