Вијести, Свијет

Гувернер Мисурија увео Националну гарду у Фергусон

ДОШЛО ЈЕ ДО ПУЦАЊА НА ОФИЦИРЕ ПОЛИЦИЈЕ, КООРДИНИРАНИХ ПОКУШАЈА БЛОКАДЕ ПУТЕВА И ЈУРИША НА КОМАНДНИ ЦЕНТАР

         ГУВЕРНЕР америчке државе Мисури Џеј Никсон послао је три јединице Националне гарде у град Фергусон у којем трају немири већ осми дан након што је бели полицајац устрелио ненаоружаног  18-годишњег Мајкла Брауна.

         „Вечерас су насилни поступци организоване и све веће групе људи – од којих многи нису ни становници наше државе – бацили сенку на дан наде, молитви и мирних протеста. Њихови поступци су опасни по наше људе. Осуђујем њихова насилна дејства заједно са грађанима Фергусона и целим народом Мисурија јер су већ дошли до пуцања на официре органа реда и цивиле, до коришћења „молотовљених коктела“, мародерства, координираних покушаја блокаде путева и јуриша на Обједињени командни центар“ – рекао је Никсон, образлажући своју одлуку.

         Никсон није открио колико је укупно припадника Националне гарде Мисурија упутио у Фергусон, али је нагласио да су добили „посебна овлашћења да би успоставили мир и ред у граду“.

Гувернер Мисурија увео Националну гарду у Фергусон

Гувернер Мисурија увео Националну гарду у Фергусон

Никсон је претходно већ увео ванредно стање у Фергусону (70 одсто становништва су црнци), а одмах потом и полицијски час.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *