Вијести, Свијет

ГОРБАЧОВ: Наша „ебола“ је Америка са својом намером да заувек задржи светско лидерство

ПРВИ И ПОСЛЕДЊИ ПРЕДСЕДНИК СССР ОЦЕНИО ДА ПУТИН ВОДИ ИСПРАВНУ ПОЛИТИКУ И ПОВОДОМ УКРАЈИНЕ И ПРЕМА САД

        ПРВОГ и последњег председника СССР, Михаил Горбачова, многи сународници сматрају и слабим државником и издајником. Утолико је индикативнија његова реакција на наступ Барака Обаме у Генералној скупштини УН у којем као главне светске опасности означио – вирус Ебола и грозницу коју изазива, држање Русије у Европи и Исламску државу.

        Горбачов је прво оценио да његова земља поводом Украјине – и у Европи – води „исправну политику“, па нагласио:

         „Ми имамо једну грозницу – то је Америка са својим претензијама на светско лидерство… Њој је главно закачити, испровоцирати и да се не смирују свађе у Европи. Зато што је САД интересује само њихов монопол. Украјина и остало – то су само поводи“.

        Горбачов је овоме додао: „Хладног рата још нема, али постоје његови симптоми. Хладни рат свету није потребан. Такви ратови трају деценијама. Ја сам за проналажење излаза из ове ненормалне ситуације“

Последњи председник СССР, Михаил Горбачов

Последњи председник СССР, Михаил Горбачов

Не помињући му име, Горбачов је подржао Владимира Путина, речима:

„И у односима са САД, Русија води исправну политику. Ми смо моћна нација. Ми имамо на шта да се ослонимо и шта да кажемо“.

Познати руски американолог сергеј Рогов оценио је да се односи Русије и Запада налазе на најнижој тачки за протекле три деценије.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *