Вијести, Свијет

ФЈОДОРОВ: Ово је почетак велике несреће и грађанског рата великих размера

ЛИЧНУ ОДГОВОРНОСТ ЗА ДОГАЂАЈЕ У УКРАЈИНИ СНОСЕ И РУСКИ
ЛИБЕРАЛИ КОЈИ СУ СВЕ ВРЕМЕ ПОДРЖАВАЛИ „ЕВРОМАЈДАН“

„ОКО зграде амбасаде било је много људи. Жене, деца, млади, дошли су и Украјинци. Полажу цвеће и пале свеће. Жалост!“ – рекао је члан Друштвене палате РФ Георгије Фјодоров који је присуствовао полагању цвећа пред амбасадом Украјине у Москви у знак жалости због погинулих у Одеси.

„Многи су били у шоку. Много је било људи са георгијевским тракама. Сви су потиштени. Украјинци говоре да Донбас нико не може да баци на колена“ – пренео је Фјодоров.

Према његовим речима, неки од присутних су тражили да им се обрати представник амбасаде и каже шта се дешава у Украјини.

Сам Фјодоров наглашава да је оно што се догодило у Одеси била казнена операција која је потпуно слична операцији која је била у Хатињу, у Белорусији 1943. године, када су украјински фашисти побили велики број цивила.

„Дошли смо до неповратне тачке. Одеса је почетак велике несреће и грађанског рата великих размера. Сада ће људима на југоистоку Украјине бити тешко објаснити да морају предати оружје и да треба да се лепо односе према људима који носе повезе и ознаке Десног сектора. Ако су их раније и штедели, сада ми пријатељи из Харкова телефонирају и говоре да ће људе са таквим симболима убијати, што су, по мом мишљењу, луткари са Запада и желели. Њима је било потребно да дође до великог рата“ – указује Фјодоров.

Према његовим речима, украјинска хунта мора да зна: свако ко је ово организовао, подржао или финансирао – као што су Коломојски и Порошенко (локални тајкуни) – сносе личну одговорност за оно што се догађа.

Паљење свећа пред амбасадом Украјине у Москви у знак жалости због погинулих у Одеси

Паљење свећа пред амбасадом Украјине у Москви у знак жалости због погинулих у Одеси

„У грађанском рату, наравно, победника неће бити. Зато личну одговорност за догађаје у Украјини сносе и руски либерали који су све време подржавали „евромајдан“. Они су морално подржавали безакоње које се дешавало у Украјини“ – подвукао је Фјодоров.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *