Вијести, Свијет

Фијон: Американци греше што од Путина и Русије праве непријатеља

КРЕЈГ РОБЕРТС: САД КОРИСТЕ КОНФЛИКТ У УКРАЈИНИ ЗА ДЕМОНИЗОВАЊЕ РУСИЈЕ И ЗАСТРАШИВАЊЕ ЕУ

  • Колумниста агенције Reuters, Надер МУСАВИЗАДЕХ: „У последње време је све више разговора о могућем рату са Русијом, а такви разговори сведоче да Запад поводом Украјине све више губи разум”

         СЈЕДИЊЕНЕ Државе су у украјинском конфликту направиле погрешан избор јер су од Русије направиле себи непријатеља – оценио је бивши француски премијер Франсоа Фијон.

         У  интервјуу телевизији TF1, он је чак нагласио: „Американци су себи измислили непријатеља у лику Путина и Русије. Међутим, Русија ничим не прети САД. Зато праве озбиљну грешку они који Русију представљају као непријатеља”.

бивши француски премијер Франсоа Фијон

бивши француски премијер Франсоа Фијон

Бивши помоћник саветника министра финансија САД, Пол Крејг Робертс, упозорио је да Вашингтон користи конфликт у Украјини да демонизовао Русију и застрашивао Европу.

Колумниста агенције Reuters, Надер Мусавизадех, упозорио је: „У последње време је све више разговора о могућем рату са Русијом, а такви разговори сведоче да Запад поводом Украјине све више губи разум”.

Мусавизадех је написао књигу заједно са бившим генералним секретаром УН Кофи Ананом, а сада наглашава да избегавање компромиса са Москвом, због чега се чују и претње да ће Русија бити искључена из система међународних плаћања SWIFT, само потврђује да САД и ЕУ нису извукли никакве поуке из војних кампања у ираку, Авганистану, Либији и Сирији, нити из хладног рата.

Мусавизадех указује да Русија има преко 8000 нуклеарних бојевих глава и милионску армију која Западу и његовим стратешким објектима може нанети катастрофалну штету. Зато водеће западне земље треба да што пре нађу компромисно решење са Москвом: да Украјина не улази у НАТО и да призна права рускојезичног становништва, а да се Русија не противи уласку Украјине у ЕУ.

Извор: Факти.рс

Коментариши чланак

Коментара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *